Inside Dead Space #1: De remake van een klassieker (2024)

Het is moeilijk om een definitie te geven van een remake, want sommige remasters worden ten onrechte aangeduid als remakes en vice versa. Maar als je het vraagt aan de leiding van het project bij Motive's aanstaande remake van Dead Space™, krijg je een duidelijk, eenduidig antwoord: De game wordt volledig opnieuw gebouwd, met wat nieuwe content en moderne verbeteringen – zonder aan het origineel af te doen.

STAP ÉÉN: TROUW BLIJVEN

"Allereerst blijven we trouw aan het origineel", zegt Senior Producer Philippe Ducharme. "We behandelen de oorspronkelijke game met het grootste respect. Dus de basis blijft hetzelfde. We brengen echter verschillende verbeteringen aan om de ervaring aantrekkelijk te maken voor zowel nieuwe als terugkerende spelers."

"En we willen dat de fans van Dead Space de kans krijgen om Dead Space te herontdekken alsof het de eerste keer is," zegt Creative Director Roman Campos-Oriola, "maar alles moet vertrouwd en herkenbaar aanvoelen. Dat vinden wij heel belangrijk."

Project Technical Director David Robillard is het daarmee eens. "Het is voor veel mensen een zeer iconische game," zegt hij, "en het heeft een zeer sterke cultstatus. Veel mensen noemen het een van de beste games in het genre. Dus we wilden zeker weten dat we goed begrepen wat deze game zo goed maakt en ervoor zorgen dat dat behouden blijft."

Inside Dead Space #1: De remake van een klassieker (1)

Om dat mogelijk te maken, heeft het team de ongebruikelijke stap genomen om de hardcore fans als adviseurs aan te trekken en de community samen te brengen om ideeën uit te wisselen. "Heel, heel vroeg in de ontwikkeling," zegt Roman, "begonnen we gesprekken met enkele leden van de community die door ons team als diehard fans werden aangemerkt. We kwamen ongeveer om de zes weken samen en gaven hen volledige toegang tot wat we deden."

"Dat is niet gebruikelijk", merkt David op. "Ik zou het zelfs heel zeldzaam noemen; Voor zover ik weet zijn er maar een paar andere titels die zoiets doen. Ik weet niet waarom het zo zeldzaam is want elke keer als je dat doet, krijg je echt goede resultaten. Zonde, toch?"

"Wij hebben natuurlijk allemaal een mening, maar dat betekent niet dat we gelijk hebben!" Voegt Philippe toe. "Er waren een aantal polariserende onderwerpen waar we wat feedback over wilden, dus hebben we deze groepen om raad gevraagd om weloverwogen beslissingen te nemen. Een focus op de community is een van de belangrijkste pijlers van dit project, dus we verzamelden ook feedback van onze livestreams, lazen door gebruikersrecensies en Twitch-commentaren... Er kwam veel informatie binnen. Dit deden we allemaal om te begrijpen voor wie we deze game maken en wat Dead Space voor hen zo spectaculair maakte."

STAP TWEE: UITBREIDEN EN VERBETEREN

Het resultaat is een game die veel meer is dan alleen een modernisering van het origineel. "Het verhaal raakt bijvoorbeeld alle belangrijke gebeurtenissen van het origineel," zegt Philippe, "maar we hebben gekeken naar de lore van de hele franchise, die veel breder is dan de originele game. Later kwamen Dead Space™ 2, Dead Space™ 3 en de comics. Al deze verhalen voegden extra achtergrond toe, die we in de game injecteren."

"Precies, we wilden het beter laten passen in het algemene verhaal en de lore van het Dead Space-universum dat zich na de eerste game heeft ontwikkeld," zegt Roman. "We hebben Isaac bijvoorbeeld een stem gegeven, zoals in Dead Space 2 en Dead Space 3. En sommige personages die een beetje meer secundair waren en die alleen in audio logs voorkwamen, zoals Dr. Cross, hebben we wat echte schermtijd gegeven. En we wilden wat meer achtergrond en inhoud geven aan een aantal personages uit de cast, zoals Nicole. Dus we creëren een hele laag verhalende sidequests waarmee je bijvoorbeeld kunt zien wat er met Nicole gebeurde tijdens de uitbraak."

En natuurlijk zijn er serieuze technologische verbeteringen die moderne hardware mogelijk maakt. "Het heeft een nieuwe engine: Frostbite™", zegt Roman. "En elke asset (elke animatie, elke textuur, elk effect of onderdeel van vijandelijk gedrag) is opnieuw ontwikkeld in de nieuwe engine."

Inside Dead Space #1: De remake van een klassieker (2)

"We maken eigenlijk de hele game als één ononderbroken opname," zegt Philippe. "Van het moment dat je de game start tot het moment dat je de game uitspeelt zijn er geen cuts of laadschermen, tenzij je doodgaat. De Ishimura is nu volledig intern verbonden, dus je kunt van punt A naar punt Z lopen, het hele schip bezoeken en locaties die je al hebt voltooid opnieuw bezoeken om dingen op te pikken die je misschien had gemist. Dat is allemaal nieuw. Het is nu een volledig ononderbroken ervaring."

"Hoe je je beweegt in zero-G is ook iets waarvan we vonden dat het verbeterd kon worden wat betreft de ervaring en immersie," zegt Roman. "Er is dus veel meer 360 graden vrijheid; als je nu Dead Space speelt, heb je het gevoel dat je echt in de ruimte bent. Hierdoor kunnen we ookeen deel van de oude content opnieuw bekijken en nieuwe manieren om te navigeren, nieuwe paden en nieuwe omgevingen met nieuwe uitdagingen creëren."

"En met de rekenkracht die we nu hebben, kunnen we de belichting veel realistischer maken," voegt David eraan toe, "zowel puur wat betreft belichting als wat betreft schaduwen. En het nieuwe schadesysteem, waarbij vijanden 'afgepeld' worden is echt cool en voegt nogal wat toe aan de gameplay; het voelt dynamischer, strategischer."

"Juist, als je begint te schieten, zie je hoe de huid en het vlees van het lichaam van de vijand gerukt worden," zegt Roman, "en dan begin je de botten eronder te zien, die je vervolgens kunt breken en dan vliegt de hele ledemaat eraf. Het ziet er geweldig uit maar geeft ook directe feedback aan de speler over de hoeveelheid schade aangericht wordt."

"En we doen veel met volumetrische effecten zoals mist," zegt David, "en hoe dat verschillende sferen creëert: met de schaduwen, met de belichting en ook met de physics. Vroeger hadden we dat nooit op hetzelfde niveau kunnen doen."

"Maar over het algemeen willen we er zeker van zijn dat iedereen begrijpt dat we niet alleen de graphics verbeteren", zegt Philippe, "hoewel dat op zich al geweldig zou zijn geweest! Maar het is ook de toevoeging van alle nieuwe content, van achtergrondinformatie, dat soort diepgang, om een heel nieuwe en verbeterde ervaring te creëren."

STAP DRIE: ALLES SAMENBRENGEN

Maar ondanks alles wat aan de game is toegevoegd, verliest het team nooit zijn belangrijkste missie uit het oog: de originele Dead Space zoveel mogelijk behouden. "We willen beginnen met het origineel en trouw blijven aan die ervaring," zegt Roman, "en dan pas geven we jullie veel meer. Het doel was om het gevoel te geven dat je Dead Space weer voor het eerst speelt als je al fan was van de game. Maar we willen mensen die het nog nooit gespeeld hebben de kans geven om de ultieme Dead Space-ervaring te beleven, met een game die speelt, eruitziet en klinkt als een moderne game."

"Want het was een geweldige game", zegt Philippe. "En het is nog steeds geweldig om te spelen, met onze versie. Dat is iets waarvan ik weet dat het zal aanslaan bij de spelers van vandaag. En ik kan niet wachten totdat de gamecommunity dat zelf gaat ontdekken."

Jullie krijgen de kans om dat te doen als Dead Space wordt gelanceerd op 27 januari 2023, voor PlayStation®5, Xbox Series X|S en PC. Kom tot die tijd regelmatig hier terug voor meer informatie van de ontwikkelaars!

Inside Dead Space #1: De remake van een klassieker (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6526

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.