Sherwin-Williams en het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team starten nieuw partnership (2024)

Een nieuw partnership gedreven door technische innovatie en volgende generatie prestaties

Sherwin-Williams en het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team starten nieuw partnership (1)
Sherwin-Williams en het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team starten nieuw partnership (2)

CLEVELAND – 9 februari 2023 – The Sherwin-Williams Company, het toonaangevende verf- en coatingbedrijf, en het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team hebben een nieuw partnership aangekondigd.

Als officiële teampartner van het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team is Sherwin-Williams nu de goedgekeurde leverancier van autolakken en -coatings voor de F1 auto's van het team. Voortbouwend op het succesvolle partnership met het tweevoudig wereldkampioen Mercedes-EQ Formule E Team, blijft Sherwin-Williams de technologie en productapplicatie innovatie leveren aan de auto-industrie, met de nadruk op het helpen van het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team en andere klanten over de hele wereld bij het bereiken van prestaties van het volgende niveau.

"We zijn verheugd om het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team te ondersteunen in dit nieuwe partnership, en hebben er alle vertrouwen in dat onze geschiedenis van meer dan 155 jaar van kwaliteit en innovatie een aanwinst zal blijven voor de prestaties van de auto op en naast de baan", zei Brian Gallagher, President en General Manager, Automotive Finishes Divisie, Sherwin-Williams. "Beide organisaties hebben een bewezen staat van dienst in het leveren van uitmuntendheid in alle aspecten van hun activiteiten, waarbij ze de technologische grenzen van productprestaties, innovatie en duurzaamheid verleggen om onze industrie vooruit te helpen."

We zijn verheugd om het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team te ondersteunen in dit nieuwe partnership, en hebben er alle vertrouwen in dat onze geschiedenis van meer dan 155 jaar van kwaliteit en innovatie een aanwinst zal blijven voor de prestaties van de auto op en naast de baan.

Brian Gallagher

President en General Manager, Automotive Finishes Divisie, Sherwin-Williams

"We zijn verheugd om Sherwin-Williams te verwelkomen in ons partnerecosysteem als officiële leverancier van autolak voor onze auto's", aldus Richard Sanders, Chief Commercial Officer van het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team. “We hebben een gedeelde toewijding aan innovatie, prestaties en duurzaamheid, wat zorgt voor een natuurlijk partnership. Hun reputatie voor uitmuntendheid in de wereldwijde automotive finishes is ongeëvenaard en we kijken ernaar uit om samen te werken in 2023 en daarna.”

"We strijden op het hoogste niveau van de autosport en streven er altijd naar om prestaties te vinden in alle aspecten van ons werk", voegde Andrew Moody, Hoofd Paint and Graphics bij het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team eraan toe. “Het is een uitdaging waar we elk jaar van genieten om de aerodynamische en gewichtsvereisten van het spuiten van een Formule 1 auto in evenwicht te brengen, terwijl we een perfecte afwerking creëren en een verbluffende kleurstelling toepassen die onze fans en partners enthousiast maakt en aanspreekt. We kijken ernaar uit om met Sherwin-Williams samen te werken en hun uitgebreide expertise te gebruiken om deze uitdaging aan te gaan.“

Over Sherwin-Williams Automotive Finishes
Sherwin-Williams Automotive Finishes, een divisie van The Sherwin-Williams Company Performance Coatings Group, produceert en distribueert een complete lijn lak- en coatingsystemen met geavanceerde technologie voor de automotive- en commerciële refinishindustrie. Met onder andere het Ultra 9K™ watergedragen basecoat systeem en GENESIS® en Fastline®, specialiseert Sherwin-Williams Automotive Finishes zich in hoogwaardige interieur- en exterieurcoatings en producten voor schadeherstel aan zijn klanten, waaronder distributeurs van autolakken, schadeherstelbedrijven, dealers, wagenparkeigenaren en refinishers, productiewerkplaatsen en autofabrikanten. Met 170 eigen winkels in de Verenigde Staten is Sherwin-Williams Automotive Finishes toegewijd aan het leveren van superieure producten en diensten aan klanten, evenals technische training en bedrijfsadvies variërend van diensten voor het repareren van botsingen tot innovatieve technologieën voor winkels om de kwaliteit tijdens het proces te stimuleren en de voorraad en productie te beheren. Bezoek voor meer informatie www.sherwin-automotive.com.

Over het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team
Het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team is het fabrieksteam van Mercedes-AMG, dat deelneemt aan het toppunt van de autosport: het FIA Formula One™ Wereldkampioenschap.
Formule 1 is een sport als geen ander. Door excellent teamwerk, geavanceerde technologieën en innovatie, krachtig management en uitzonderlijke rijvaardigheid te combineren, ontwikkelen teams raceauto's die in staat zijn om het op te nemen tegen hun rivalen in een omgeving met een hoog octaangehalte die gedurende elk seizoen meer dan 20 races over vijf continenten omvat.

Het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team, gevestigd in Technology Centres in Brackley en Brixworth in het Verenigd Koninkrijk, brengt meer dan 1.000 toegewijde en vastberaden mensen samen die de auto's ontwerpen, ontwikkelen en produceren en waarbij de raceauto’s worden bestuurd door zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en Grand Prix-winnaar, George Russell.
Met het winnen van zeven opeenvolgende dubbele wereldkampioenschappen (coureurs en constructeurs) van 2014 tot 2020 en het behalen van een recordbrekend achtste opeenvolgende constructeurskampioenschap in 2021, is het team een ​​van de meest succesvolle in de geschiedenis van de sport.

Tussen de terugkeer als constructeur in 2010 en het einde van seizoen 2022 heeft het Mercedes-AMG-fabrieksteam 116 overwinningen, 264 podiumplaatsen, 12 poleposities, 91 snelste ronden en 54 een-twee-finishes behaald uit 259 racestarts.

News

July 6, 2021

Formula E: Partner Announcement

News

June 1, 2020

Meer lezen

Sherwin-Williams en het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1 Team starten nieuw partnership (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 5834

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.